E timpul pentru knock-out! Brazilia întâlnește Coreea de Sud în al șaselea meci din 16-imile de finală ale Cupei Mondiale, cu un loc în sferturi în joc.

Brazilia este una dintre echipele puternic pronosticate să ridice trofeul în Qatar și va fi marea favorită să învingă Coreea de Sud în drumul său spre acest obiectiv.

Cu toate acestea, în timp ce Brazilia va fi bine susținută pentru a face o treabă ușoară cu echipa asiatică, a demonstrat lumii că nu este invincibilă atunci când a pierdut în fața Camerunului vinerea trecută, deși cu o echipă puternic rotită.

Coreea de Sud, între timp, a reușit să se califice în faza eliminatorie a turneului datorită unei victorii în ultimul moment împotriva unei Portugalii de mâna a doua și a lipsei de goluri a Uruguayului împotriva Ghanei.

Prima Repriza

1′: Coreea de Sud dă startul meciului.

5′: Se pare că este o atmosferă grozavă pe stadion, în timp ce ambele echipe se simt reciproc în primele schimburi. Te întrebi dacă Brazilia și-a odihnit aproape toată echipa în ultimul meci, iar Coreea nu și-a permis acest lux, va avea Brazilia ceva mai mult în rezervor astăzi?

GOL! 1-0 Brazilia

7′: GOL! Vinicius Jr deschide scorul mai devreme pentru Brazilia după o construcție minunată!

11′: PENALTY! Wow, start teribil pentru coreeni, brazilienii au primit acum un penalty pentru un fault stângaci.

GOL! 2-0 Brazilia

12′: GOL! Neymar expediază cu sânge rece lovitura de pedeapsă în colțul scurt. Și încep să danseze din nou.

16′: Ei bine, acesta este ceea ce se numește un început de coșmar pentru Coreea de Sud. După o deschidere foarte bine lucrată, au oferit Braziliei un al doilea gol foarte devreme.

17′: Fază mare a lui Hwang care îl obligă pe Alisson să salveze în plonjon. Este încurajator pentru Coreea de Sud. Trebuie să uite scorul și să se concentreze doar pe a recupera mai întâi unul.

22′: Coreea de Sud nu a părut tocmai depășită, dar nu poți să dai ocazii Braziliei și să te aștepți ca acestea să fie irosite. Aceste două goluri sunt un adevărat ucigaș de încredere, dar mai este mult fotbal în acest meci!

25′: Brazilia a avut mai multă minge în primele 25 de minute, dar sunt trei șuturi de fiecare parte și două șuturi pe poartă de fiecare parte. Cel puțin ceva de luat pentru coreeni din acest început.

GOL! 3-0 Brazilia

29′: GOL! Brazilia a reușit al treilea gol, iar acesta a fost cel mai bun de până acum. Un lucru de toată frumusețea. Richarlison de data aceasta. După câteva șiretlicuri, Richarlison face o preluare inteligentă la marginea suprafeței, înainte de a fi servit pentru a finaliza cu ușurință. Un gol minunat al echipei. Greu de crezut că Coreea de Sud va reveni acum.

32′: O cursă laboriosă și hotărâtă îl aduce pe Hwang în fața porții, dar Alisson îi salvează șutul de la distanță mică. Coreenii au nevoie de un gol, dar acest lucru este de la sine înțeles, într-adevăr.

GOL! 4-0 Brazilia

36′: GOL! 4-0 Brazilia. De data aceasta este Lucas Paqueta. Un alt gol mare. Vinicius Jr a pătruns pe partea stângă înainte de a trimite o centrare în careu, pe care Paqueta a reluat cu un șut din prima, pe jos, în poartă. Cu siguranță, meciul s-a terminat acum.

43′: Heung-Min Son a primit o lovitură, pare în regulă, dar l-ai ierta dacă și-ar dori să iasă de pe teren. Coreenii vor fi fericiți să intre la vestiare pentru o pauză și să reevalueze cum vor aborda acest meci în repriza a doua. Nu au fost atât de răi pe cât sugerează scorul, ci mai degrabă brazilienii au fost destul de străluciți.

44′: Woo-Young Jung primește primul cartonaș galben al meciului.

46′: Paqueta este introdus din nou în joc, dar trage spre Kim în poarta coreeană. Ar fi putut fi cinci.

47′: Vor fi cinci minute adăugate în această repriză.

47′: Vinicius trimite o altă minge ispititoare în careu, dar Richarlison nu reușește să se conecteze. Începe să se simtă că Brazilia va marca la fiecare incursiune în atac. Ar putea deveni urât aici dacă Coreea de Sud nu găsește o modalitate de a atenua amenințarea Braziliei.

49′: O mare paradă a portarului coreean Kim, care respinge cu piciorul întins șutul jos al lui Richarlison. Coreenii par destul de deschiși și vulnerabili pe contraatac, în timp ce încearcă să revină în joc. Ei trebuie să găsească echilibrul potrivit și poate să spere că Brazilia se plictisește să marcheze.

50′: Este pauză în acest meci din 16-imile de finală și totul este aproape gata, cu excepția unui miracol.

Repriza 2

46′: Brazilia dă startul celei de-a doua reprize. Iar Coreea de Sud a făcut câteva schimbări la pauză. Woo-Young Jung și Jin-Su Kim sunt eliminați. Au intrat Jun-Ho Son și Chul Hong.

47′: O șansă mare pentru Son acolo, deoarece el se eliberează de apărare și îndoaie un șut în mod tipic, dar Alisson face o salvare mare pentru a-și menține foaia curată.

49′: Se pare că Coreea de Sud a rămas cu cei patru fundași pentru această repriză. Presupun că este mult prea târziu pentru ei să treacă în defensivă. Trebuie pur și simplu să marcheze cât mai multe goluri acum.

55′: Raphinha este aproape de a pătrunde din nou după câteva răsturnări de situație în careu. Dar șutul său este salvat cu brio de Kim. Acesta a făcut câteva parade bune acum. Cu siguranță nu este vina lui că echipa sa este condusă cu 4-0.

62′: Brazilia face prima schimbare a serii. Intră Dani Alves, iese Eder Militao. Nu este surprinzător că Tite începe să odihnească o parte din trupele sale, având în vedere scorul. Așteptați-vă să îl vedeți făcând toate schimbările.

65′: Coreea de Sud face o altă schimbare. In-Beom Hwang este lăsat să se odihnească și este înlocuit cu Seung-Ho Paik.

68′: O apărare disperată a Braziliei pentru a împiedica câteva șuturi coreene. Asta arată că nu se rezumă doar la a marca goluri, această echipă are și o apărare destul de bună.

70′: Încă câteva schimbări pentru Brazilia acum. Bremer intră în locul lui Danilo. Iar Martinelli intră în locul lui Vinicius Jr.

74′: Jae-Sung Lee este înlocuit de Kang-In Lee pentru Coreea de Sud.

GOL! 4-1 Coreea de Sud

76′: GOL! Coreea de Sud a redus din diferență! Cu o lovitură incredibilă! Să fie acesta începutul miracolului?

A fost Seung-Ho Paik, care a marcat și a fost un adevărat tunet. Mingea i-a căzut în afara careului, a aliniat-o, a pus piciorul și a intrat în poartă. Alisson nu a putut face prea multe în privința asta.

81′: Puține schimbări aici. Pentru Coreea de Sud, Gue-Sung Cho este înlocuit cu Ui-Jo Hwang. Pentru Brazilia, pleacă Neymar și portarul lor Alisson. Weverton intră în poartă și Rodrygo, de asemenea.

88′: Ei bine, golul le-a dat coreenilor un licăr de speranță, dar se simte că a fost mult prea puțin, prea târziu. Ei fac tot posibilul să respingă atacurile braziliene acum, pe măsură ce jocul își pierde un pic din vervă, dar trebuiau să facă asta în prima repriză.

89′: Dani Alves se apropie cu un șut spectaculos, care ricoșează în afara porții.

91′: Se vor adăuga patru minute la această a doua repriză.

Fluier Final

Este corect să spunem că brazilienii au spulberat Coreea de Sud în prima repriză. Au fost spectaculoși în atac în primele faze ale meciului și au consumat fiecare ocazie de a înscrie care le-a ieșit în cale.

O interacțiune strălucită în ultima treime și o finalizare clinică au făcut ca performanța brazilienilor din prima repriză să fie una dintre cele mai convingătoare demonstrații de fotbal pe care le-am văzut până acum la această Cupă Mondială.

Brazilia va întâlni vineri Croația în sferturile de finală și vă puteți aștepta ca croații să aibă mult de lucru în acest meci.

Rezumatul meciului video aici – https://www.fifa.com/fifaplus/en/watch/3XbxwAVbAb8qnOgmENAeRm

Write A Comment