Somnul este esențial pentru bunăstarea generală, dar uneori poate fi greu să adormi și să rămâi adormit pe tot parcursul nopții. Din fericire, există anumite alimente care te pot ajuta să te odihnești mai bine.

Consumul acestor alimente înainte de culcare ajută corpul să se relaxeze și îl pregătește pentru somn.

Primul aliment care trebuie luat în considerare atunci când încercați să adormi mai repede sunt cireșele. Cireșele conțin melatonină, care este un hormon important folosit de corpul dumneavoastră pentru a-și regla ciclul somn-veghe.

În plus, oferă antioxidanți și alte vitamine care pot ajuta la reducerea inflamației în organism, făcându-vă mai ușor să vă adormiți mai repede.

Alte fructe, cum ar fi bananele, sunt, de asemenea, benefice, deoarece conțin magneziu, care ajută la ameliorarea stresului și relaxează mușchii, astfel încât să puteți pleca rapid în țara viselor.

Alimente bogate în triptofan – aminoacidul care ajută la somn

Când vine vorba de un somn bun, există multe lucruri pe care cineva le poate face pentru a pregăti scena pentru succes. Una dintre cele mai bune moduri este să consumi alimente bogate în triptofan, un aminoacid care ajută la somn.

Consumul de alimente precum ovăz, banane, ouă, lapte și produse lactate oferă organismului nostru neurotransmițători naturali care ajută la somn. Brânza este o altă sursă excelentă de triptofan, deoarece conține calciu care ajută la relaxarea mușchilor și promovează un somn mai bun.

Pentru a obține o doză bună de triptofan la culcare, mă bucur de sandvișuri cu curcan sau niște iaurt cu miere și migdale feliate pentru o gustare înainte de culcare.

Consumul acestor tipuri de alimente a fost benefic pentru mine, deoarece mă simt mai relaxat când mă duc la culcare după ce am luat astfel de gustări înainte.


Gustări sănătoase pentru un somn odihnitor

Să avem un somn odihnitor este esențial pentru bunăstarea noastră mentală și fizică. Consumul de gustări înainte de culcare este o modalitate de a asigura o calitate mai bună a somnului.

Prin urmare, este important să selectați gustări hrănitoare și sănătoase, care nu numai că vor furniza energie, ci și vor promova relaxarea.

Există multe opțiuni pentru gustări sănătoase care pot fi savurate în timpul nopții. Nucile precum migdalele, nucile și fisticul sunt bogate în magneziu, care ajută la relaxarea mușchilor.

Fructele precum bananele conțin potasiu, care ajută la reducerea hormonilor de stres din organism, în timp ce fulgii de ovăz furnizează carbohidrați complecși care ajută la promovarea producției de serotonină, ceea ce duce la un somn mai odihnitor.

Un castron de iaurt cu fructe de padure proaspete sau ceai de musetel cu miere poate fi consumat si inainte de culcare, deoarece contin ingrediente naturale asociate cu relaxarea si calitatea imbunatatita a somnului.


Alimente care ajută la scăderea nivelului de stres și anxietate pentru o noapte liniștită

Mâncarea poate fi o parte importantă a gestionării stresului și anxietății. Consumul de mese și gustări bogate în proteine, vitamine, minerale și fibre poate ajuta la reducerea nivelului de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul.

Alimentele bogate în carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale, stimulează, de asemenea, producția de serotonină și ajută la relaxarea.

O dietă echilibrată cu multe fructe proaspete, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase este esențială pentru o bună sănătate mintală.


Ce alimente să eviți înainte de culcare pentru a preveni insomniile

Somnul este esențial pentru sănătate și bunăstare, așa că este important să vă asigurați că dieta dumneavoastră susține un ciclu de somn sănătos. Consumul de alimente greșite înainte de culcare poate provoca insomnie și alte efecte secundare negative.

Cel mai bine este să evitați anumite alimente chiar înainte de culcare pentru a obține o noapte de somn odihnitoare.

Alimentele care conțin cofeină trebuie evitate înainte de culcare, deoarece pot interfera cu somnul. Băuturile cu cofeină precum cafeaua, ceaiul, băuturile energizante și sifonul au ingrediente care acționează ca stimulente și te pot ține treaz noaptea.

În plus, consumul de cantități mari de zahăr sau carbohidrați procesați chiar înainte de culcare vă poate perturba nivelul zahărului din sânge în timpul somnului, ceea ce poate duce la insomnie.

Acestea includ gustări cu zahăr, cum ar fi batoane de bomboane sau prăjituri, precum și pâine albă sau biscuiți făcute cu făină rafinată.


Micul dejun ideal pentru a obține un somn mai bun în noaptea următoare

Consider că micul dejun ideal pentru a dormi mai bine în noaptea următoare este unul care oferă un echilibru de energie și nutriție. Consumul de alimente cu carbohidrați complecși, cum ar fi fulgi de ovăz sau pâine prăjită cu cereale integrale, oferă energie cu ardere lentă care poate dura pe tot parcursul zilei.

De asemenea, este important să adăugați proteine slabe, cum ar fi ouăle sau iaurtul, pentru o rezistență sporită. Adăugarea de fructe și legume vă poate ajuta să vă creșteți aportul de nutrienți pentru zi și să vă simțiți mai mulțumiți până la ora prânzului.

Pentru a completa acest mic dejun echilibrat, îmi place să adaug pe pâine prăjită grăsimi sănătoase, cum ar fi felii de avocado, nuci și semințe sau unt de nuci.

Îmi acord suficient timp dimineața să mă așez și să mă bucur de o masă adecvată mă ajută să evit gustările mai târziu în cursul zilei, ceea ce poate perturba tiparele de somn dacă este făcută prea aproape de ora de culcare.

Write A Comment