1828: Andrew Jackson devine președinte

1828 a fost un an istoric pentru Statele Unite, când Andrew Jackson a devenit primul președinte ales direct de către alegători. Campania sa electorală a dat naștere partidelor politice moderne și a schimbat modul în care președinții exercitau puterea în Statele Unite.

Andrew Jackson a fost un politic important și controversat de la începuturile nașterii Statelor Unite ca națiune independentă. El a adus schimbări profunde atât în politica, cât și în cultura și economia Statelor Unite. Presupuneri despre consecințele alegerii lui Jackson au fost la fel de dramatice ca și alegerile până când a venit vorba de istoria Statelor Unite.

Acest articol explorează background-ul și candidatura lui Andrew Jackson, campania sa electorală și rezultatul alegerilor din 1828. Vom discuta, de asemenea, efectul pe care l-a avut alegeria lui Jackson asupra istoriei Statelor Unite, implicațiile sale pentru partidele politice și populația indigenă și modul în care a crescut puterea executivului.

Background-ul și candidatura lui Andrew Jackson

Andrew Jackson a fost ales președinte al Statelor Unite în 1828. El a fost originar din Caroalina de Nord și a servit în războiul revoluționar american. Candidatura lui Jackson la președinție a fost susținută de Partidul Democrat, care a preluat sloganul său ‘Guvernarea Poporului, de Către Popor’.

Jackson și-a orientat campania electorală împotriva Miscarii Reformiste și a promovat o politică reformistă bazată pe suveranitatea poporului. El a susținut justiția socială, credite și treierarea dezvoltării economice, precum și limitarea puterii federaliști. Inițial, Jackson nu a fost vazut ca un politician ceva mai hotarat, insa s-a dovedit a fi un lider destul de puternic.

A câștigat datorită popularitatii sale și a sustinerii pe care a primit-o de la votanții de origine rurală. În cele din urmă, Jackson a fost ales președinte în 1828 și a devenit primul președinte al Partidului Democrat.

Campania electorala a lui Andrew Jackson

a fost de departe cea mai puternica dintre toate campaniile electorale din acea perioadă. Andrew Jackson a fost ales datorită modului în care a fost reprezentat în public – ca un om al poporului și un zei al Victoriei.

Acest mod de abordare a atras mulți alegători, mai ales membrii mișcării Democrate, cunoscute sub numele de ‘Jacksonian Democracy’.

Jackson a reușit să stabilească un sistem de politică federală și de politică externă adoptat de toți cei care au fost în măsură să voteze.

Acest lucru a adus un sentiment de unitate și de unitate între toate statele care s-au aliat cu Jackson.

Rezultatul alegerilor prezidențiale din 1828

a văzut, Andrew Jackson al Partidului Democrat, devinind primul presedinte al Partidului Democrat.

A participat la alegeri împotriva lui John Quincy Adams, care a candidat pentru Partidul Naţional Independent și a câștigat o victorie aproape de necontestat, obținând aproape 70% din voturi, cu toate că niciunul dintre candidați nu a obţinut majoritatea electorală.

În această perioadă, Jackson a avut un control extins asupra politica și a schimbat în mod semnificativ istoria SUA.

Cum a schimbat Andrew Jackson istoria Statelor Unite?

Andrew Jackson a fost primul președinte care provine din clasa muncitoare, arătând că și pentru persoanele cu venituri mici există o poartă spre egalitate. El a avut un rol important în redefinirea rolului Congresului și al Justiției Federale în sistemul politic și judiciar al țării.

A luptat pentru ca cetățenii să-și exercite liber drepturile lor de vot și a respins ideea că vulcanul puterii interpretării legilor trebuie să fie controlată strict de elita federală. De asemenea, el a pus bazele pentru un sistem guvernamental bazat pe principiul egalității tuturor cetățenilor țării.

Cu toate acestea, măsurile sale economice controversate au avut un efect negativ asupra populațiilor indigene și au deschis calea mai multor abuzuri ale guvernului federal asupra cetățenilor săi.

Implicațiile alegerii lui Andrew Jackson

și al doilea său mandat au inclus un nivel mai înalt de implicare a cetățenilor în politica federală. El a favoarea politică populară și a luptat pentru reformele democratice, inclusiv eliminarea vechilor elite și modificarea puterii sale pentru a include mai mulți cetățeni de rând.

În 1828, el a dezvoltat numeroase politici, inclusiv acelea legate de comerțul intern și extern, sistemul bancar, relațiile cu indienii, și distribuția de terenuri. Jackson și-a folosit îndemânarea politică pentru a se asigura că minoritatea săracă are o voce în Washington.

Astfel, el a deschis calea pentru cetățenii săraci să participe la procesul politic și a făcut primii pași înspre democratizarea țării.

Înflorirea partidelor politice

În 1828, în Statele Unite a fost ales președinte în cadrul primei alegeri organizate pe baza unui partid politic. Jackson a fost adus la putere de către Partidul Democratic.

Acest partid a predat țării programele sale economice și sociale în contrast cu Partidul Whig, de înlocuire, care a promovat programul conservator de la acea vreme. Partidele politice au început să câștige teren, iar acest lucru a schimbat fața alegerilor în epoca modernă.

Mai târziu, conceptul partidelor politice a fost exportat în întreaga lume, permițând etablarea de sisteme democratice puternice și consolidate.

Creșterea puterii executivului

: Cu alegerile lui Andrew Jackson din 1828, venise un nou fel de putere executive. Executivul puternic și independent a devenit un element important în politica americană.

Jackson a folosit puterea executive pentru a reduce numărul funcționarilor care îi erau supuși și pentru a submina modul în care Congresul funcționa. Mai important, el a folosit puterea executive pentru a-și impune opțiunile politice, ceea ce a făcut să cadă în dizgrație multe dintre politicile anterioare.

Acest lucru a oferit Congresului și alte organe guvernamentale, inclusiv Curții Supreme, mai multă putere în timp ce el a fost văzut ca șeful și conducătorul direct al Statelor Unite.

Cu alegerile sale, Jackson a crescut puterea executivului și a bazat-o pe principiul guvernării directe a poporului.

Efectele asupra populației indigene

Electionul lui Andrew Jackson ca președinte al Statelor Unite din 1828 a avut profunde efecte asupra populației indigene. Politica lui de ‘Indian Removal’ a dramatizat pierderi enorme de viață și teritorii pentru populația indigenă.

Din cauza politicii sale, guvernul Statelor Unite a expulzat mii de persoane din rezervațiile lor. Aceste deportări au fost una dintre cele mai mari tragendii din istoria populației indigene.

Această politica a avut mai târziu efecte devastatoare asupra modului în care populația indigenă a trăit și i-a influențat pe indigeni să se abată de la modul lor tradițional de viață.

Write A Comment