Dacă PS5 se încălzește prea tare pentru confortul tău, fie că este părerea ta, fie că PS5 te-a avertizat, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a evita răul.

PS5 a fost lansat de aproximativ 14 luni și, după atâta timp, poate fi obișnuit să ne obișnuim cu diverse detalii la care probabil ar trebui să fim atenți.

PlayStation 5 este cel mai puternic sistem PlayStation al Sony de până acum. Arhitectura hardware-ului se bazează pe SSD-ul său ultra-rapid, care contribuie la un I/O Throughput de 8-9GB pe secundă, un salt uimitor față de cei 50-100MB pe secundă ai PlayStation 4.

Ce implică acest lucru în ceea ce privește aplicațiile? În titlurile de lansare de referință, cum ar fi Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, anticipați timpi de încărcare de aproximativ două secunde.

De asemenea, dispune de un GPU RDNA2 proprietar de 10,28 teraflop și de un CPU cu 8x Zen 2 Cores care funcționează la 3,5 GHz, deci nu este singurul upgrade semnificativ. Tot acest hardware, împreună cu 16GB de memorie RAM GDDR6, înseamnă că jocurile vor arăta și vor rula mai bine decât în trecut.

Are noi tehnologii hardware, cum ar fi raytracing-ul accelerat de hardware, înseamnă că anumite programe vor putea afișa reflexii și umbre mai bune, în timp ce Tempest Audio Engine poate procesa plasarea mai multor surse audio deodată, mărind amploarea generală a peisajelor sonore, în special atunci când se folosesc căști.

Prin urmare, este surprinzător faptul că consola PlayStation 5 ar putea deveni uneori un pic prea fierbinte, având în vedere toată puterea sa, sau ar trebui ca designul și sistemul de ventilare al dispozitivului să fie echipate pentru a gestiona acest lucru?

Se poate supraîncălzi PS5?

Deși designul PS5 este optimizat pentru a minimiza supraîncălzirea, iar sistemul de ventilatoare al consolei face o treabă bună în general, se știe că PS5 se supraîncălzește uneori, la fel ca majoritatea celorlalte console de jocuri de până acum.

Dacă PlayStation 5 nu beneficiază de o ventilație adecvată pentru a se menține rece, ar putea suferi încetiniri ale sistemului, deteriorări sau chiar daune permanente.

În fiecare zi, specialiștii îi ajută pe oameni cu nevoile lor tehnologice, inclusiv cu rezolvarea dificultăților cu consolele lor PlayStation 5. Iată câteva dintre semnalele de avertizare care arată că PS5 se supraîncălzește:

Semne care arată că PS5-ul dumneavoastră se supraîncălzește
Există o multitudine de motive pentru care PlayStation 5 se poate supraîncălzi.

Pentru început, materiale precum scame, păr, blană de animale de companie sau praf pot sufoca orificiile de aerisire, făcând ca acestea să se blocheze. De asemenea, este posibil să vă confruntați cu un flux de aer inadecvat dacă vă depozitați consola într-un dulap închis sau într-o cameră închisă, cu puțină lumină naturală și ventilație.

Jocurile video care sunt solicitante din punct de vedere grafic necesită o cantitate mare de energie electrică și pot duce, de asemenea, la supraîncălzirea PS5.

Acestea sunt câteva dintre simptomele care indică faptul că PlayStation 5 se confruntă cu probleme de supraîncălzire:

  • Cel mai evident mod de a vă da seama dacă PlayStation 5 se supraîncălzește este dacă este fizic fierbinte la atingere. Dacă există o cantitate semnificativă de căldură emisă de consolă atunci când o porniți, când introduceți un alt joc sau pur și simplu treceți pe lângă ea, există o șansă ca aceasta să aibă nevoie de o curățare sau să fie repoziționată.
  • Al doilea mare semn că PS5 se supraîncălzește este dacă se zbate în mod audibil. Dacă ventilatorul lucrează de două ori mai mult decât de obicei, iar consola ta bâzâie sau fluieră mai tare decât o face de obicei, probabil că este prea fierbinte.
  • Un alt semn al unei PS5 supraîncălzite este în cadrul experienței de joc. Dacă timpii de încărcare devin puțin mai lungi sau dacă jocurile dvs. îngheață uneori, chiar și pentru foarte scurt timp, este posibil ca PlayStation-ul dvs. să se supraîncălzească.
  • Un ultim semn de supraîncălzire este dacă există probleme vizuale pe PS5, care pot include pete sau dungi negre sau chiar o spălare totală a culorii afișajului în violet, verde și negru.
  • Dacă PS5 devine prea fierbinte pentru a fi manevrată, veți primi un mesaj de avertizare a sistemului care vă va indica faptul că consola dvs. este prea fierbinte și că va trebui să o opriți pentru a o răci și a preveni deteriorarea.

Cum să previi supraîncălzirea PS5-ului tău

Dacă bănuiți că PS5 se supraîncălzește sau pur și simplu doriți să preveniți această problemă, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta sistemul de ventilație al consolei să nu mai fie copleșit de resturi și aer cald.

Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că PS5-ul dvs. este cel mai bine îngrijit:

  • Asigurați-vă că există suficient spațiu între PlayStation și cele mai apropiate suprafețe, cu excepția celei pe care se sprijină, bineînțeles. Se recomandă să nu țineți dispozitivul într-un spațiu închis și să vă asigurați că există cel puțin zece centimetri de spațiu între PS5 și orice pereți sau obiecte mari.
  • Păstrați zonele din jurul PS5-ului curat și ștergeți regulat praful, și poate chiar aspirați orificiile de aerisire ale consolei ori de câte ori treceți pe acolo cu aspiratorul.
  • Deși sunt cu siguranță un ipocrit pentru că sugerez acest lucru, se recomandă, de asemenea, să țineți animalele de companie în afara oricărei încăperi în care se află PS5-ul dvs. sau, cel puțin, la distanță mare de poziția exactă a consolei. Acest lucru va preveni acumularea de păr de animale de companie în interiorul aparatului.
  • Indiferent dacă preferați să vă poziționați PS5 pe verticală sau pe orizontală, asigurați-vă că faceți acest lucru pe o suprafață plană și netedă. Evitați covoarele, mochetele și altele asemenea, deoarece scamele și țesăturile pot intra în dispozitiv.
  • Curățați-vă PS5 în mod regulat. Sunt foarte ușor de demontat, iar ventilatoarele sunt foarte accesibile. Asigurați-vă că ați scos consola din priză și atingeți un mâner de ușă pentru a elimina orice statică înainte de a face acest lucru. Obișnuiește-te să faci acest lucru o dată pe lună, sau chiar o dată la câteva luni.


Toți pașii de mai sus sunt foarte ușor de făcut și nu necesită un timp deosebit, așa că este foarte puțin efort pentru a vă preveni PS5 de la daunele potențial devastatoare induse de supraîncălzire.

Write A Comment