Alergiile sunt o afecțiune frecventă care afectează milioane de oameni din Statele Unite. Cu toate acestea, nu toate alergiile sunt la fel. În acest articol, vom explora unele dintre cele mai comune tipuri de alergii și simptomele acestora.

Alergiile alimentare


Alergiile alimentare sunt o problemă gravă și în creștere în Statele Unite. În fiecare an, tot mai mulți oameni sunt diagnosticați cu alergii severe la alimente comune, cum ar fi arahidele, ouăle și lactatele. Aceste alergii pot provoca reacții periculoase, inclusiv anafilaxie, care poate pune viața în pericol.


În timp ce alergiile alimentare sunt o afecțiune medicală gravă, acestea devin, de asemenea, din ce în ce mai frecvente. De fapt, incidența alergiilor alimentare s-a dublat în ultimii zece ani. Și, deși oricine poate dezvolta o alergie alimentară în orice moment, copiii sunt deosebit de susceptibili.


Nu există niciun leac pentru alergiile alimentare, iar singura modalitate de a preveni reacțiile este de a evita cu totul alimentul incriminat. Acest lucru poate fi dificil, deoarece chiar și cantități infime dintr-un alergen pot provoca o reacție. Pentru persoanele cu alergii severe, acest lucru înseamnă să aibă mereu asupra lor un injector de epinefrină și să fie vigilente cu privire la ceea ce mănâncă.

Alergiile la polen


Alergiile la polen sunt printre cele mai frecvente alergii din lume, afectând milioane de oameni. Simptomele pot varia de la ușoare la severe și pot include strănut, curgerea nasului, mâncărimi la nivelul ochilor și dificultăți de respirație. În unele cazuri, alergiile la polen pot duce la reacții care pun viața în pericol.


Nu există un leac pentru alergiile la polen, dar există modalități de a le gestiona. Evitarea expunerii la polen este cel mai bun mod de a preveni simptomele. Acest lucru poate fi dificil în timpul sezonului de alergii, când nivelurile de polen sunt ridicate. P

urtarea unei măști și rămânerea în casă cât mai mult posibil poate ajuta la reducerea expunerii. Medicamentele, cum ar fi antihistaminicele, pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor.

Alergiile la animalele de companie


Alergiile la animalele de companie sunt frecvente, afectând până la 30% din populație. Acestea sunt cauzate de proteinele care se găsesc în pielea, saliva sau părul unui animal și pot declanșa simptome precum strănut, curgerea nasului, mâncărimi ale ochilor și ale pielii. În unele cazuri, alergiile la animale de companie pot duce chiar la crize de astm.


Deși nu există un leac pentru alergiile la animalele de companie, există câteva lucruri care pot fi făcute pentru a le gestiona. Dacă aveți alergii la animale de companie, este important să evitați pe cât posibil contactul cu animalele. Acest lucru înseamnă să nu dețineți dumneavoastră un animal de companie și să evitați locurile în care sunt permise animalele de companie, cum ar fi casele prietenilor sau membrilor familiei care au animale de companie.

Dacă trebuie să fiți în preajma unui animal de companie, asigurați-vă că vă spălați pe mâini după aceea și evitați să vă atingeți fața.
Există, de asemenea, opțiuni medicamentoase disponibile care pot ajuta la reducerea simptomelor alergiilor la animalele de companie.

Acarienii din praf


Acarienii de praf sunt creaturi mici care se dezvoltă în mediile prăfuite. Aceștia sunt o cauză majoră a astmului și a altor probleme respiratorii și pot declanșa alergii atât la copii, cât și la adulți. Acarienii de praf sunt atât de mici încât nu pot fi văzuți cu ochiul liber, dar prezența lor poate fi simțită sub formă de mâncărimi, strănut și ochi înlăcrimați.

Deși acarienii din praf nu sunt periculoși pentru oameni, ei pot provoca un mare disconfort. Cei care suferă de alergii la acarieni pot întâmpina dificultăți în respirație, iar pielea lor poate să apară în erupții cutanate. În cazuri extreme, alergiile la acarieni pot duce chiar la șoc anafilactic, care este o afecțiune ce poate pune viața în pericol.
Cel mai bun mod de a combate acarienii din praf este să vă păstrați casa curată și fără praf.

Sporii de mucegai


Sporii de mucegai sunt particule mici, în suspensie în aer, care pot provoca probleme grave de sănătate atunci când sunt inhalate. Sporii de mucegai se găsesc în mediile interioare și exterioare și pot fi răspândiți prin aer, apă sau prin contactul cu suprafețe contaminate. Atunci când sporii de mucegai aterizează pe o suprafață umedă sau umedă, aceștia pot începe să crească și să se înmulțească.


Expunerea la mucegai poate cauza o varietate de probleme de sănătate, inclusiv reacții alergice, infecții respiratorii și bronșită. Persoanele cu astm sau alte afecțiuni respiratorii pot fi mai sensibile la efectele expunerii la mucegai. În unele cazuri, expunerea la mucegai poate duce la deces.


Dacă bănuiți că ați fost expus la sporii de mucegai, este important să solicitați imediat asistență medicală. Expunerea la mucegai poate fi tratată cu medicamente, dar este important să începeți cât mai curând posibil pentru a evita complicații grave de sănătate.

Părul de animale


Părul de animale poate fi rău pentru persoanele care suferă de alergii. De asemenea, poate declanșa crize de astm. Părul liber este reprezentat de celulele moarte ale pielii pe care le elimină animalele. Atunci când aceste celule ajung în aer, ele pot cauza probleme pentru persoanele care suferă de alergii sau astm.


Părul de animale poate fi dificil de evitat, mai ales dacă aveți animale de companie. O modalitate bună de a vă reduce expunerea la părul de animale este să vă țineți animalele de companie departe de dormitor și de mobilierul tapițat. De asemenea, ar trebui să aspirați în mod regulat și să ștergeți praful cu o cârpă umedă.

Dacă aveți alergii severe sau astm, ar putea fi necesar să luați în considerare găsirea unui nou cămin pentru animalul dvs. de companie.


Alergeni din mediul înconjurător


Alergiile sunt un fenomen comun în Statele Unite. Mai mult de 50 de milioane de americani suferă de alergii în fiecare an, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai frecvente afecțiuni cronice din țară. Alergiile de mediu, cunoscute și sub numele de febra fânului sau rinita alergică, sunt un tip de alergie care este declanșată de expunerea la particule în suspensie în aer, cum ar fi polenul, praful sau mucegaiul.

Alergiile de mediu pot provoca o serie de simptome, inclusiv strănut, curgerea nasului, mâncărimi la nivelul ochilor și congestie. În cazurile severe, acestea pot duce la dificultăți de respirație și anafilaxie. Alergiile pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții, iar persoanele cu alergii severe pot evita activitățile sau locurile care le declanșează simptomele.


Nu există un tratament pentru alergiile de mediu, dar există modalități de a le gestiona. evitarea alergenilor este cea mai bună modalitate de a preveni simptomele.

Concluzie:


Există multe tipuri diferite de alergii în lume. Este important să știți care dintre ele vi se aplică, astfel încât să puteți lua măsuri pentru a le evita. De exemplu, dacă aveți o alergie la polen, ar trebui să încercați să stați în casă în zilele în care numărul de polen este mare.


Dacă aveți o alergie alimentară, ar trebui să citiți întotdeauna cu atenție etichetele pentru a vă asigura că produsul nu conține alergenul dumneavoastră.
Alergiile pot fi dificil de gestionat, dar faptul de a ști care sunt cele pe care le aveți și de a lua măsurile de precauție adecvate poate face o mare diferență.

Write A Comment