Masajul thailandez se practică de peste 2500 de ani și este originar din India. Fiind inițial considerat o artă a vindecării, masajul thailandez a inclus influențe din medicina ayurvedică și din medicina tradițională chineză. Comparativ cu masajul clasic, occidental, acest tip de masaj nu implică utilizarea unui pat în timp ce terapeutul atinge sau presează diverse grupe de mușchi. Acest tip de masaj vine cu mai multe beneficii semnificative pentru sănătate.

Relaxare profundă

Masajul thailandez ajută la relaxarea musculaturii la nivel profund, la fel și a sistemului nervos, fapt ce contribuie la eliminarea anxietății și a stresului. Prin urmare, atunci când mergi la SPA la masaj thailandez vei obține o stare generală mai bună și o calitate a somnului îmbunătățită.

Masajul thailandez contribuie la o circulație a sângelui mai eficientă

Prin manipularea și presiunea aplicate pe corp, masajul thailandez este cel care va îmbunătăți circulația sângelui și va ajuta la transportul mult mai eficient al oxigenului și nutrienților în organism, către celule, ceea ce va duce la un sistem cardiovascular mai funcțional.

Cu masaj thailandez se obține o flexibilitate mai bună

Atunci când mergi la masaj thailandez vei face întinderi și mișcări care vor contribui la creșterea flexibilității articulațiilor și a musculaturii. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele cu probleme de mobilitate sau pentru cele care vor să își îmbunătățească performanța în activitățile fizice.

Masajul thailandez ajută la calmarea durerilor

Cu masaj thailandez poți calma durerile de articulații sau pe cele resimțite la nivelul mușchilor. Prin eliberarea tensiunii acumulate în mușchi, acesta poate ajuta la ameliorarea simptomelor asociate afecțiunilor precum durerile de spate, de gât sau de umeri.

Este stimulat sistemul limfatic

Masajul thailandez ajută la stimularea sistemului limfatic, ceea ce va determina detoxifierea organismului și reducerea cantității de radicali liberi. Prin urmare, șansele de a avea probleme ulterior cu îmbătrânirea prematură și cu stresul oxidativ sunt diminuate considerabil.

Masajul thailandez contribuie la echilibrarea energetică

Potrivit tradiției thailandeze, masajul are rolul de a echilibra luxul de energie care trece prin corpul uman. Se consideră că masajul poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea oboselii. Prin urmare, te vei simți mai energic și mai dornic să faci ceea ce ai nevoie, iar la final vei putea să te simți mai împlinit și mai liniștit.

Obții o postură mai bună

Atunci când mergi la masaj thailandez vei descoperi că în timp postura ta se modifică, devenind cea corectă. Atunci când ai probleme legate de pozițiile în care stai, acest tip de masaj te va ajuta să te corectezi și va elibera tensiunea musculară cauzată de aceste poziții vicioase.

Stimularea sistemului imunitar

Reducând stresul, sistemul tău imunitar va fi mai puternic. Masajul thailandez are inclusiv rolul de a stimula circulația sângelui și a limfei prin corp, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra sistemului imunitar, ajutând organismul să se apere mult mai eficient contra infecțiilor.

Prin urmare, se poate spune că masajul thailandez este o practică tradițională, care oferă numeroase beneficii, pe mai multe planuri. De la relaxarea profundă, la ameliorarea durerilor musculare și îmbunătățirea circulației, acest masaj poate ajuta la o calitate mai bună a vieții. De aceea, este recomandat să identifici salonul de masaj potrivit pentru a te bucura de tehnicile perfecte în zilele în care îți acorzi aceste momente de relaxare.

Advertorial susținut de PSK

Write A Comment