Sibiu este unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din România și îți oferă oportunitatea de a admira arhitectura sa medievală impresionantă în cadrul orașului vechi.

Un punct de plecare perfect pentru a explora orașul vechi este Piața Mare, una dintre cele mai mari piețe publice din Europa. Aici vei găsi clădiri vechi și impresionante cum ar fi Turnul Sfatului, clădiri bănci și biserici. De asemenea, în Piața Mare găsești una dintre cele mai frumoase clădiri din Sibiu, Casa Haller, un exemplu de arhitectură barocă.

O altă destinație importantă în orașul vechi este Piața Mică, o piață mai mică, dar la fel de atrăgătoare. Aici poți vizita Biserica Evanghelică, cu turnurile sale impunătoare și interiorul său elegant. De asemenea, pe străzile din jurul Pieței Mici vei găsi multe case tradiționale, unele foarte bine conservate, altele renovate.

Nu trebuie să ratezi nici Cetatea Sibiului, care oferă o panoramă impresionantă asupra orașului. Cetatea este încă bine conservată și păstrează zidurile și turnurile medievale. Aici poți urca pe Turnul Sfatului pentru o vedere spectaculoasă asupra orașului.

Pe lângă aceste obiective turistice principale, explorarea străzilor înguste și pavate ale orașului vechi este, de asemenea, o experiență minunată. Printre clădirile medievale, vei descoperi mici cafenele, magazine și restaurante care îți vor oferi oportunitatea de a experimenta bucătăria tradițională și atmosfera autentică a orașului.

În concluzie, vizitarea orașului vechi al Sibiului și admirarea arhitecturii sale medievale este o experiență de neuitat. Dacă ești pasionat de istorie și arhitectură, cu siguranță vei fi captivat de farmecul și frumusețea acestui oraș.

Write A Comment