Vă gândiți să vă cumpărați un PS5 nou și frumos, dar vă îngrijorează faptul că nu veți putea să jucați jocurile PS4 pe care ați cheltuit deja atât de mulți bani? Îți vom lămuri lucrurile…

Indiferent de faptul că PS5 a fost lansat oficial în urmă cu puțin peste un an, mulți gameri încă se luptă să facă rost de unul, mai ales că Crăciunul este imediat după colț.

Dacă ați reușit să puneți mâna pe una sau dacă știți că cineva v-a asigurat una ca și cadou de Crăciun, probabil vă întrebați dacă jocurile PS4 pe care le dețineți deja vor fi compatibile sau dacă jocurile PS5 vor trebui adăugate și ele pe lista de Crăciun.

Din punct de vedere istoric, compatibilitatea retroactivă a fost disponibilă, dar nu putem fi niciodată siguri de acest lucru de fiecare dată când o nouă consolă sau platformă de jocuri este lansată. De exemplu, PS4 a avut posibilitatea de a rula PS3, dar continuă PS5 această posibilitate?

Sunt jocurile PS4 compatibile cu PS5?

Indiferent dacă aveți o bibliotecă extinsă de jocuri PS4 sau doar câteva jocuri preferate cărora le dedicați tot timpul liber, aveți vești bune, deoarece PS5 oferă compatibilitate retroactivă, ceea ce înseamnă că vă puteți juca titlurile PlayStation 4 pe noul sistem PlayStation 5.

Înțelegerea modului în care vă puteți bucura de jocurile PS4 pe un PS5 vă va spori considerabil posibilitățile de divertisment. Unul dintre cele mai bune atribute ale PS5 este capacitatea sa de a rula majoritatea vastului catalog de jocuri PS4.

De data aceasta, Sony a tratat foarte serios suportul pentru jocurile din generațiile anterioare de console, iar marea majoritate a titlurilor PS4 vor funcționa fără probleme pe PS5. Clienții PS Plus vor primi, de asemenea, o serie de jocuri de epocă pe care le vor putea juca gratuit pe dispozitivul lor.

De fapt, atât de multe titluri PS4 sunt compatibile cu PS5, încât ar fi o treabă mai simplă să ne concentrăm asupra titlurilor care nu sunt compatibile:

Robinson: The Journey, Just Deal With It!, Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One, Shadwen, Hitman Go: Definitive Edition, We Sing și TT Isle of Man: Ride on the Edge 2 sunt singurele șapte jocuri listate în prezent ca fiind incompatibile pe forumul oficial de asistență Sony.

Ce este compatibilitatea inversă?

Compatibilitatea inversă este atunci când un echipament mai nou poate rula programe sau periferice de la o versiune sau generație anterioară, cu scopul de a menține posteritatea și conservarea.

De exemplu, în cazul jocurilor, aceasta înseamnă că o platformă mai nouă poate reda jocuri care au fost inițial construite pentru o consolă anterioară. Ca în exemplul de mai sus, PlayStation 5 va putea reda jocuri PlayStation 4.

Acest lucru implică faptul că nu numai că jucătorii care au achiziționat anumite jocuri vor putea continua să le joace, dar dezvoltatorii nu vor fi obligați să producă aceleași jocuri pentru sistemul de generație următoare.

Interesant este faptul că, pe măsură ce tot mai multe jocuri devin complet digitale, fără a fi nevoie de discuri pentru a juca jocul, compatibilitatea retroactivă va fi mai puțin problematică, deoarece veți putea doar să reîncărcați titlurile pe noua consolă și să jucați aceste jocuri care sunt doar actualizate în loc să fie relansate.

De asemenea, un număr tot mai mare de jocuri devin gratuite pentru a fi descărcate și jucate, cum ar fi Call Of Duty: Warzone, Fortnite, Brawlhalla și Apex Legends, printre altele, așa că va fi pur și simplu cazul să descărcați jocul pe noua dvs. consolă.

De ce este importantă compatibilitatea inversă

Toate jocurile, consolele și accesoriile sunt scumpe. Vrei să știi că, dacă îți cheltuiești banii câștigați cu greu pe un nou sistem de gaming sau pe un joc, acesta nu va deveni învechit în câțiva ani. Compatibilitatea inversă este importantă, deoarece înseamnă că nu va trebui să aruncați software-ul sau hardware-ul pentru a trece la un gadget mai nou și mai scump.

Compatibilitatea inversă păstrează, de asemenea, „antichitățile” din cadrul industriei. Desigur, jocurile pot fi remasterizate sau recreate, iar sistemele pot fi oricând făcute pentru a suporta jocuri mai vechi, dar acest lucru îndepărtează nostalgia. Personal, nu cred că m-aș duce să cumpăr o ediție din 2021 a lui PacMan, dar mi-ar plăcea să mă joc cu originalul.

Era compatibilitatea înainte un lucru important?


Compatibilitatea viitoare se referă la capacitatea hardware-ului existent de a gestiona software-ul și perifericele concepute pentru următoarea generație de tehnologie.

Funcția Smart Delivery a Xbox Series X, de exemplu, este, de fapt, compatibilitate avansată, deoarece permite jocurilor Xbox Series X să ruleze pe Xbox One.

Totuși, nu veți vedea prea multă compatibilitate înainte în jur, deoarece este mai puțin o problemă morală pentru cumpărători și o mare pierdere de venituri pentru companiile care produc consolele și jocurile. Atunci când este văzută, este mai mult o reclamă pentru consolele next-gen – „Iată ce pierzi”.

De obicei, noile jocuri sunt făcute special pentru noile console și platforme, totuși, în încercarea de a atrage jucătorii să cumpere noi console pentru a avea acces la jocuri.

Write A Comment