Suntem la jumătatea drumului spre a afla cine vor fi toate sfertfinalistele noastre la Cupa Mondială, iar în această după-amiază, Japonia și Croația vor încerca să se alăture unor echipe precum Anglia și Franța pentru a-și asigura un loc în elita mondială.

Japonia a avut o campanie uluitoare, învingând Spania și Germania pentru a termina în mod improbabil pe primul loc în grupa lor. Croația nu a fost pe deplin convingătoare, dar știe că calitatea mijlocașului său este cât se poate de bună. În ciuda statutului lor de outsider, nu există nicio îndoială, Japonia are o șansă uriașă de a sparge ratarea și de a ajunge în primul lor sfert de finală la Cupa Mondială din istorie.

Prima Repriza

0′: Și începem. Croația dă startul meciului.

3′: O șansă uriașă pentru Japonia nu se concretizează. O centrare superbă este trimisă, iar lovitura de cap a lui Taniguchi trece puțin pe lângă bară. Chiar ar fi trebuit să îngroape asta. Este un început bun și strălucitor al japonezilor.

8′: Și acum o ocazie uriașă irosită de Croația. Tomiyasu îi pasează prost mingea lui Perisic pe flancul stâng, iar extrema coboară spre poartă, dar nu pare niciodată încrezător în șut. Lovitura sa este blândă și salvată confortabil de portar, iar Japonia scapă cu una acolo. Tomiyasu răsuflă ușurat.

12′: Nimeni nu reușește să ajungă la o minge frumoasă în suprafața de pedeapsă a lui Ito, care abia aștepta să fie trimisă în plasă de un atacant japonez. Un început de meci foarte viu.

21′: Ito îi face tot felul de probleme lui Barisic pe partea dreaptă. Pur și simplu nu reușește să facă față ritmului său electrizant. Mingea finală a lui Ito a fost și ea bună în câteva rânduri, dar nimeni nu se joacă și nu face curse în zonele periculoase.

23′: Croația pare destul de chinuită în posesie. În afară de acea greșeală a lui Tomiyasu, se chinuie să facă ceva.

26′: Oh, ce slabă este această lovitură a lui Petkovic. Gvardiol conduce o minge lungă prin inima apărării japoneze, care îl găsește pe atacant într-o poziție excelentă, depășind apărarea japoneză. Kramaric își cere cu sufletul la gură pasa, complet nemarcat și așteptând ca mingea să îi fie centrată pentru a o înscrie. Petkovic a decis să nu o facă și pierde mingea. Aș fi furios dacă aș fi în locul lui Kramaric.

29′: Mai bine, mult mai bine din partea croaților. Mai multe centrări sunt trimise în careu, iar o lovitură de cap a lui Perisic este la câțiva centimetri de a ajunge la Kramaric, care ar fi avut o șansă facilă de a marca. În mod clar încearcă să crească puțin presiunea.

35′: Japonia joacă foarte bine, majoritatea atacurilor lor venind de pe flancul drept. Ito a fost un adevărat om viu până acum.

41′: Ăsta da fotbal sclipitor. Doamne, dacă Japonia ar fi marcat acest gol. După un fotbal inteligent și complicat la marginea careului, șutul lui Kamada este trimis peste bară. Putea să facă mai bine. Ar fi fost un gol excelent. Croații sunt peste tot, energia lor este prea mare pentru ei.

GOL! 1-0 Japonia!

43′: GOL! SE AȘTEPTA. JAPONIA A MERITAT DIN PLIN! Așteptați, VAR se uită la un posibil offside. A FOST DAT. MAEDA A MARCAT! AU FOST SUPERBI TOT MECIUL, IAR ENERGICUL MAEDA LOVEȘTE MINGEA ÎN POARTĂ DUPĂ O ALTĂ CENTRARE ÎN CAREU DE PE ARIPA DREAPTĂ. 1-0.

47′: Și asta e pauză. O repriză superbă de fotbal din partea Japoniei. Croația trebuie să găsească o modalitate de a întoarce situația.


Repriza 2

45′: Și a început a doua repriză. Poate Japonia să reziste și să ajungă în primul sfert de finală de la Cupa Mondială din istorie, sau Croația va găsi o cale de revenire în acest meci?

GOL! 1-1 Croatia!

56′: O LOVITURĂ DE CAP GENIALĂ! PERISIC! A GHIDAT ASTA CU ATÂTA VITEZĂ ȘI PUTERE, MINUNAT! Sincer, a ieșit din nimic. A fost un început liniștit de repriză secundă, dar Juranovic a trimis o centrare frumoasă, iar Perisic a trimis cu capul de la o anumită distanță în colțul scurt. Jocul a început. 1-1.

58′: Endo trage un șut de la distanță, iar Livakovic este nevoit să respingă. Efort bun.

62′: Japonia nu pare a fi prea demoralizată și joacă în continuare cu aceeași vigoare ca în prima repriză. Dar și Croația pare mult mai încrezătoare. Rețeta perfectă pentru o a doua repriză, sperăm, excelentă.

Croația face o schimbare. Petkovic, care a fost foarte slabă, este eliminată. Intră Ante Budimir.

64′: O paradă superbă a lui Gonda. Șutul lui Modric de la distanță este apărat foarte bine de portar.

65′: Japonia face două înlocuiri. Ies Nagatomo și golgeterul Maeda, intră Kaoru Mitoma și Takuma Asano.

67′: O, nu, a ratat rău. Înlocuitorul Budimir are o lovitură de cap total liberă în careu, dar trimite pe lângă poartă. Japonia trebuie să se lase pe acest val de presiune croată.

68′: Iese Kramaric pentru Croația, intră Mario Pasalic.

75′: O înlocuire pentru Japonia. Kamada este eliminat. Intră Hiroki Sakai.

78′: Perisic este cel mai periculos jucător al Croației. Yoshida oferă mingea, iar Perisic se îndreaptă spre apărarea japoneză, dar șutul său deviat trece pe lângă poartă.

81′: De ce nu a lovit-o?! Tomiyasu găsește spațiu în suprafața de pedeapsă și, în loc să lovească jos și puternic la poartă, alege să joace o minge în careu, dar Croația respinge ușor.

83′: Ritmul a încetinit foarte mult în ultimele zece minute. Este clar că există multă tensiune în aer, în condițiile în care se apropie prelungirile.

85′: Statisticile de moment arată că, după o primă repriză în care Japonia a avut o bună parte din posesie, Croația a avut, fără îndoială, mai mult control asupra jocului în această a doua repriză.

87′: Takumi Minamino intră pe teren pentru Japonia cu trei minute înainte de finalul timpului regulamentar. Doan este eliminat.

92′: Au mai rămas două minute din timpul adițional. Se pare că se merge în prelungiri.

94′: Și așa se încheie cele 90 de minute. Mergem în prelungiri. Este pentru prima dată la această Cupă Mondială.

Prelungiri

90′: Începe. Japonia este potențial la 30 de minute distanță de a câștiga primul lor meci eliminatoriu, dar Croația este notorie în prelungiri.

98′: Început foarte conservator al prelungirilor. Modric și Kovacic ies din joc. Lovro Majer și Nikola Vlasic intră pe teren. Este clar că au nevoie de picioare proaspete, iar la 37 de ani, nu-l poți învinui pe Modric că este obosit. Înlocuiri îndrăznețe, indiferent de situație.

104′: Șutul fulgerător al lui Mitoma este apărat de portar! Prima șansă reală de mult timp, Mitoma pătrunde în Croația și trage direct în Livakovic, care nu poate decât să respingă cu pumnul.

105′: Pauză în prelungiri. Destul de retrasă și de disputată, în afară de acea mică explozie a Japoniei de la final.

O serie de schimbări la jumătatea meciului. Ies Perisic și Boudimir – care a intrat ca rezervă -, intră Marko Livaja și Mislav Orsic.

Japonia îl introduce pe Ao Tanaka în locul lui Morita.

105′: Începe a doua repriză a prelungirilor

112′: Acestea sunt niste prelungiri foarte plictisitoare în mod obișnuit. Nu se întâmplă prea multe, nu prea multă energie, ambele echipe sunt speriate să primească gol într-un moment atât de crucial.

121′: Ooooooh, a fost asta marea șansă a Croației? Majer scoate un șut pe lângă poartă de la marginea suprafeței, dar a avut ceva timp să se alinieze.

122′: Și iată-ne aici. Se dictează penalty după 30 de minute foarte terne și anevoioase. Cum se vor descurca cele două echipe? Pentru Japonia este în joc istoria. Extrem de stresant pentru toți jucătorii implicați.

Lovituri de la 11 metri – PENALTY

RATARE! Japonia 0-0 Croația: MINAMINO RATEAZĂ. Penalty absolut îngrozitor. Fără ritm, fără putere, nu a fost deloc în colț. Livakovic apără fără probleme

Japonia 0-1 Croația: VLASIC LOVEȘTE ACASĂ. Emfatic.

RATARE! – Japonia 0-1: OH NO, MITOMA ratează. Un alt penalty oribil de slab.

Japonia 0-2 Croația: Foarte, foarte tare din partea lui Brozovic. Trimite mingea pe centru cu ușurință.

Japonia 1-2 Croația: Asano înscrie, în sfârșit, pentru Japonia. Dar sunt mult în spatele celor opt.

RATARE! – Japonia 1-2 Croația: SPERANȚĂ PENTRU JAPONIA. PENALTY SLAB DIN PARTEA LUI LIVAJA. S-a apropiat și l-a executat cu multă dezinvoltură, dar a lovit bara.

RATARE! – Japonia 1-2 Croația: YOSHIDA RATEAZĂ. CE LOVITURĂ DE PEDEAPSĂ SLABĂ. DIN NOU, UN PENALTY SLAB ȘI APĂRAT DE PORTAR.

Japonia 1-3: PASALIC înscrie! CROAȚIA E CALIFICATĂ! SUNT ÎN SFERTURILE DE FINALĂ. DURERE DE INIMĂ PENTRU JAPONIA.

Final de meci 1-1 (3-1 Penalty pentru Croatia)

Ah, asta e o durere de inimă pentru Japonia. Au jucat atât de bine timp de 120 de minute, au luptat atât de mult și au pus cu adevărat Croația sub presiune, în special în primele 45 de minute. Dar s-au prăbușit cu adevărat în acea lovitură de departajare. Trei dintre penaltiurile lor au fost cu adevărat jalnice, fără niciun fel de putere. Probabil că presiunea a ajuns la ei, cu istoria privindu-i în față. Dar au avut un turneu fantastic, învingând Spania și Germania și ocupând primul loc în grupa lor. Este păcat că a trebuit să se termine așa, dar ar trebui să fie mândri.

Croația nu a fost grozavă și, chiar și cu o a doua repriză îmbunătățită, nu a fost atât de impresionantă. Dar și-au făcut treaba, așa cum par să facă întotdeauna în meciurile eliminatorii din ultimii ani. Sunt o echipă de turneu adecvată și știu cum să ne macine rezultatele. Dar, fără îndoială, vor trebui să fie mai buni dacă vor să treacă de Brazilia (potențial) în continuare.

Rezumatul meciului video aici https://www.fifa.com/fifaplus/en/watch/24omCQte8BW85haAm9hFut

Write A Comment