Archive

Galerie

Browsing

Dacă PS5 se încălzește prea tare pentru confortul tău, fie că este părerea ta, fie că PS5 te-a avertizat, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a evita răul.

PS5 a fost lansat de aproximativ 14 luni și, după atâta timp, poate fi obișnuit să ne obișnuim cu diverse detalii la care probabil ar trebui să fim atenți.

PlayStation 5 este cel mai puternic sistem PlayStation al Sony de până acum. Arhitectura hardware-ului se bazează pe SSD-ul său ultra-rapid, care contribuie la un I/O Throughput de 8-9GB pe secundă, un salt uimitor față de cei 50-100MB pe secundă ai PlayStation 4.

Ce implică acest lucru în ceea ce privește aplicațiile? În titlurile de lansare de referință, cum ar fi Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, anticipați timpi de încărcare de aproximativ două secunde.

De asemenea, dispune de un GPU RDNA2 proprietar de 10,28 teraflop și de un CPU cu 8x Zen 2 Cores care funcționează la 3,5 GHz, deci nu este singurul upgrade semnificativ. Tot acest hardware, împreună cu 16GB de memorie RAM GDDR6, înseamnă că jocurile vor arăta și vor rula mai bine decât în trecut.

Are noi tehnologii hardware, cum ar fi raytracing-ul accelerat de hardware, înseamnă că anumite programe vor putea afișa reflexii și umbre mai bune, în timp ce Tempest Audio Engine poate procesa plasarea mai multor surse audio deodată, mărind amploarea generală a peisajelor sonore, în special atunci când se folosesc căști.

Prin urmare, este surprinzător faptul că consola PlayStation 5 ar putea deveni uneori un pic prea fierbinte, având în vedere toată puterea sa, sau ar trebui ca designul și sistemul de ventilare al dispozitivului să fie echipate pentru a gestiona acest lucru?

Se poate supraîncălzi PS5?

Deși designul PS5 este optimizat pentru a minimiza supraîncălzirea, iar sistemul de ventilatoare al consolei face o treabă bună în general, se știe că PS5 se supraîncălzește uneori, la fel ca majoritatea celorlalte console de jocuri de până acum.

Dacă PlayStation 5 nu beneficiază de o ventilație adecvată pentru a se menține rece, ar putea suferi încetiniri ale sistemului, deteriorări sau chiar daune permanente.

În fiecare zi, specialiștii îi ajută pe oameni cu nevoile lor tehnologice, inclusiv cu rezolvarea dificultăților cu consolele lor PlayStation 5. Iată câteva dintre semnalele de avertizare care arată că PS5 se supraîncălzește:

Semne care arată că PS5-ul dumneavoastră se supraîncălzește
Există o multitudine de motive pentru care PlayStation 5 se poate supraîncălzi.

Pentru început, materiale precum scame, păr, blană de animale de companie sau praf pot sufoca orificiile de aerisire, făcând ca acestea să se blocheze. De asemenea, este posibil să vă confruntați cu un flux de aer inadecvat dacă vă depozitați consola într-un dulap închis sau într-o cameră închisă, cu puțină lumină naturală și ventilație.

Jocurile video care sunt solicitante din punct de vedere grafic necesită o cantitate mare de energie electrică și pot duce, de asemenea, la supraîncălzirea PS5.

Acestea sunt câteva dintre simptomele care indică faptul că PlayStation 5 se confruntă cu probleme de supraîncălzire:

  • Cel mai evident mod de a vă da seama dacă PlayStation 5 se supraîncălzește este dacă este fizic fierbinte la atingere. Dacă există o cantitate semnificativă de căldură emisă de consolă atunci când o porniți, când introduceți un alt joc sau pur și simplu treceți pe lângă ea, există o șansă ca aceasta să aibă nevoie de o curățare sau să fie repoziționată.
  • Al doilea mare semn că PS5 se supraîncălzește este dacă se zbate în mod audibil. Dacă ventilatorul lucrează de două ori mai mult decât de obicei, iar consola ta bâzâie sau fluieră mai tare decât o face de obicei, probabil că este prea fierbinte.
  • Un alt semn al unei PS5 supraîncălzite este în cadrul experienței de joc. Dacă timpii de încărcare devin puțin mai lungi sau dacă jocurile dvs. îngheață uneori, chiar și pentru foarte scurt timp, este posibil ca PlayStation-ul dvs. să se supraîncălzească.
  • Un ultim semn de supraîncălzire este dacă există probleme vizuale pe PS5, care pot include pete sau dungi negre sau chiar o spălare totală a culorii afișajului în violet, verde și negru.
  • Dacă PS5 devine prea fierbinte pentru a fi manevrată, veți primi un mesaj de avertizare a sistemului care vă va indica faptul că consola dvs. este prea fierbinte și că va trebui să o opriți pentru a o răci și a preveni deteriorarea.

Cum să previi supraîncălzirea PS5-ului tău

Dacă bănuiți că PS5 se supraîncălzește sau pur și simplu doriți să preveniți această problemă, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta sistemul de ventilație al consolei să nu mai fie copleșit de resturi și aer cald.

Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că PS5-ul dvs. este cel mai bine îngrijit:

  • Asigurați-vă că există suficient spațiu între PlayStation și cele mai apropiate suprafețe, cu excepția celei pe care se sprijină, bineînțeles. Se recomandă să nu țineți dispozitivul într-un spațiu închis și să vă asigurați că există cel puțin zece centimetri de spațiu între PS5 și orice pereți sau obiecte mari.
  • Păstrați zonele din jurul PS5-ului curat și ștergeți regulat praful, și poate chiar aspirați orificiile de aerisire ale consolei ori de câte ori treceți pe acolo cu aspiratorul.
  • Deși sunt cu siguranță un ipocrit pentru că sugerez acest lucru, se recomandă, de asemenea, să țineți animalele de companie în afara oricărei încăperi în care se află PS5-ul dvs. sau, cel puțin, la distanță mare de poziția exactă a consolei. Acest lucru va preveni acumularea de păr de animale de companie în interiorul aparatului.
  • Indiferent dacă preferați să vă poziționați PS5 pe verticală sau pe orizontală, asigurați-vă că faceți acest lucru pe o suprafață plană și netedă. Evitați covoarele, mochetele și altele asemenea, deoarece scamele și țesăturile pot intra în dispozitiv.
  • Curățați-vă PS5 în mod regulat. Sunt foarte ușor de demontat, iar ventilatoarele sunt foarte accesibile. Asigurați-vă că ați scos consola din priză și atingeți un mâner de ușă pentru a elimina orice statică înainte de a face acest lucru. Obișnuiește-te să faci acest lucru o dată pe lună, sau chiar o dată la câteva luni.


Toți pașii de mai sus sunt foarte ușor de făcut și nu necesită un timp deosebit, așa că este foarte puțin efort pentru a vă preveni PS5 de la daunele potențial devastatoare induse de supraîncălzire.

Aproape un miliard de melodii sunt difuzate pe Spotify în fiecare zi.

Este un număr uriaș și arată cât de popular a devenit Spotify în ultimii ani, în ciuda concurenței din partea Apple, Google și Amazon.

Probabil cea mai mare și mai populară platformă de streaming muzical de pe planetă, Spotify are acum peste 456 de milioane de utilizatori la nivel global și, în ciuda unora dintre deficiențele sale, este în prezent reperul după care se măsoară toate celelalte platforme de streaming muzical.

Pentru a vă face o idee despre cât de disruptiv a fost Spotify în ultimul deceniu, rețineți acest mic fapt: Spotify a forțat Apple să își regândească complet abordarea față de iTunes și modul în care comercializează și vinde muzică. Acesta este motivul pentru care avem acum Apple Music și nicio altă companie din ultimul deceniu nu a reușit să facă Apple să regândească ceva.

Istoria Spotify

Când a fost lansat, lista de muzică a Spotify era destul de spartană.

Format inițial în 2006, Spotify a fost ideea lui Daniel Ek și Martin Lorentzon. Născut în Suedia, Spotify a fost numit Spotify după ce cei doi fondatori s-au jucat cu cuvintele portmanteau – amestecul a două cuvinte pentru a face un singur cuvânt.

În contextul Spotify, acesta este format din cuvintele „spot” și „identity” care, atunci când sunt combinate prin portmanteau, dau naștere la Spotify. O altă explicație pentru acest nume se referă la faptul că Lorentzon a auzit greșit ceva ce a spus Ek, ceea ce, la rândul său, a dus la metoda portmanteau pentru a da un sens cuvântului.

Oricum ar fi, începând cu 2006, compania a fost fondată și era cunoscută sub numele de Spotify. Între 2006 și 2010, Ek și Lorentzon au trebuit să se gândească cum să A) construiască software-ul care va alimenta Spotify și B) să încheie contracte cu casele de discuri pentru a introduce muzica pe platformă.

De asemenea, au trebuit să „vândă” ideea lor despre cum vor fi plătite casele de discuri. Spre deosebire de formele tradiționale de vânzare a muzicii, prin care utilizatorii cumpără o melodie sau un album, Spotify dorea să plătească casele de discuri și proprietarii de muzică în funcție de numărul de „steams” pe care aceștia îl generau.

Acest lucru nu se mai făcuse până atunci și trebuie să fi fost o idee extrem de greu de vândut pentru cei doi fondatori. După ceea ce s-a întâmplat cu Napster și iTunes, industria muzicală nu era tocmai încântată de lucrurile disruptive pe care le făceau companiile de tehnologie.

Dar ideea avea sens. Existau deja site-uri de partajare a fișierelor P2P și platforme precum iTunes, dar nu exista nimic altceva care să ofere cu adevărat un mod alternativ de a face lucrurile. Acesta a fost adevăratul geniu al Spotify: a făcut ca accesarea și ascultarea muzicii să fie mai ieftină decât iTunes și la fel de ușoară ca și descărcarea ilegală.

Noua abordare a Spotify în ceea ce privește consumul de muzică


Această idee, ideea că oamenii puteau să acceseze muzică gratuit, cu reclame, sau să plătească un abonament lunar pentru muzică fără reclame, a fost revoluționară. La acea vreme, industria muzicală pierdea miliarde din cauza confidențialității online, așa că planul Spotify era ceva ce niciuna dintre marile case de discuri nu-și putea permite să ignore.

Mi-am dat seama că nu se poate legifera împotriva pirateriei, a declarat Daniel pentru The Telegraph în 2010. Singura modalitate de a rezolva problema era să creăm un serviciu care să fie mai bun decât pirateria și, în același timp, să compenseze industria muzicală.

Când a fost lansat, lista de muzică a Spotify era destul de spartană.

Am fost unul dintre primii la rând pentru a mă înscrie la lansare, după ce am participat la petrecerea de lansare a Spotify UK. Designul era cel puțin elementar, iar selecția nu era grozavă, dar aproape că puteai simți potențialul.

Conceptul – punerea la dispoziție cu ușurință a muzicii și compensarea caselor de discuri – a funcționat.

Era simplu, funcționa pe telefoane și computere desktop. Tot ce avea nevoie acum era o masă critică de muzică pentru a deveni un concurent real. Iar acest lucru s-a întâmplat foarte repede.

Odată ce casele de discuri și-au dat seama că Spotify reprezenta o altă sursă potențială de venituri pentru afacerile lor aflate în dificultate, toate au vrut o parte din acțiune. Între anii 2010 și 2020, Spotify a crescut într-un ritm extrem de rapid, obținând milioane de euro în capital de risc și sprijinul celor mai mari case de discuri din lume.

Au existat rețineri pe parcurs, dar odată ce casele de discuri au prins de veste numărul mare de oameni care foloseau Spotify, chiar și trupe precum Beatles și TOOL nu au mai putut evita inevitabilul: dacă vrei să rămâi relevant, muzica ta trebuie să fie disponibilă pentru streaming.